Könyv Coffee

Könyv Coffee

Addig se iszik by Bödöcs Tibor

2021. február 20. - Könyv Coffee

Ahhoz, hogy tetsszen ez a könyv valakinek, nem feltétlenül kell szeretnie a stand-up világát és stílusát. Ez a mű inkább szépirodalmi szinten művelt humort tartalmaz.

20210204_151408_1.jpg

Miről is szól röviden az Addig se iszik?

Tulajdon képen a szerző nagynevű írókat, azok stílusát és írásait parodizálja ki. A fejezetcímek, maguk az írók neve, melyekhez egy kis bemutatás is tartozik a lábjegyzetben, Bödőcs Tibor módra. Csak, hogy párat említsünk közülük: Márai, Hemingway, Krúdy, Móricz és Örkény. 

Vannak jobban és kevésbé jól megírt fejezetek is, de egytől-egyig mindegyik nagyon szórakoztató. Nem is feltétlenül kell ismerni az adott művet, vagy írót, ahhoz, hogy élvezhető és szórakoztató legyen a paródia. Igaz, nem tudom tagadni, hogy nem teszi sokkal élvezetesebbé az élményt, ha van egy kis háttér tudásunk.

Nagyon szerettem azokat a fejezeteket, amikben az írók egy-egy alkotását parodizálta ki, de persze a többin is nagyon sokat nevettem. Bödőcs rendkívül zseniálisan bújt bele az egyes szerzők bőrébe és érzékeltette azt, ami egyedi bennük. Természetesen ezek az egyéni vonások voltak rendkívül intelligens módon kiparodizálva. 

4/5 pont

Összességében, egy nagyon humoros és szórakoztató olvasmány. 4 pontot kapott, mert bármennyire is élvezetes volt olvasni, nem lopta be magát egyből a szívembe, és nem vált kedvencemmé. Mondjuk úgy, hogy egynek élveztem.

Ajánlom azoknak akik kikapcsolódásra és egy jó nevetésre vágynak olvasás közben, továbbá azoknak akik szeretik az intelligens, jófajta humort.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvcoffee.blog.hu/api/trackback/id/tr4316433806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása